Archief

Taarlo 28-6-2011


Afgelopen nacht heeft Uni Girl om 2.10 uur een merrieveulen gekregen van de hengst Zambesi. Het is een heel groot bruin veulen. We hebben haar de naam Gilmore Girl gegeven. Dit is voor ons een mooie opvolger van Uni Girl. Aangezien Uni Girl is verkocht aan Clara Veldman. Zij heeft Uni Girl gekocht voor haar dochter Emily. We denken dat Uni Girl voor Emily een heel goed leerpaard zal zijn. Ze blijft gewoon bij ons op stal staan. Dus voor Uni Girl veranderd er niet zo veel. Alleen zal ze straks weer onder het zadel komen. Het veulen van vorig jaar van Uni Girl, Fairy Girl (Singapore), is mede in het bezit gekomen van Levi Dokter. Levi heeft van haar zeer hoge verwachtingen. En wij hopen natuurlijk dat dit uitkomt.

 Zuidwolde 23-6-2011


Ook tijdens het springconcours in Zuidwolde hadden we het weer niet mee. De regen viel met bakken uit de hemel en het losrijterrein was binnen de korste keren een grote modderpoel. Maar Bram heeft met de dames toch zeer goed weten te presteren. Zuloma behaalde in het eerste Z parcours een 2e plaats en Wuloma behaalde in het tweede parcours een 5e plaats. Baloma had in de beide M parcoursen een springfout.


 


  Ruinen 19-6-2011
Vandaag zouden we met 3 paarden naar het springconcours in Ruinen gaan. Toen we aankwamen werden we met een trekker het terrein op getrokken. Baloma heeft toen in de klasse L gesprongen. Ze heeft dit ondanks het slechte weer en een zeer slechte bodem heel goed gedaan. Ze heeft het klassieke parcours gewonnen en in het tweede parcours had ze ook nog een 6e prijs. Na de L besloot de organisatie de wedstrijd verder af te lasten, gezien het slechte weer en de bodemgesteldheid. 


 Ruinen 18-6-2011
Vandaag heeft Cabot zijn wedstrijddebuut gemaakt tijdens het springconcours te Ruinen. Hij heeft daar voor het eerst een rondje BB gesprongen. De start was een beetje moeilijk, maar daarna sprong hij toch het parcours rond. Hij heeft vandaag wel heel veel geleerd van alle spannende dingen.Vries 18-6-2011
Vandaag heeft ook onze stalamazone Lyan Offereins haar wedstrijddebuut gemaakt in de B dressuur. Ze heeft gestart in stromende regen en zeer harde wind met Zuloma en Wuloma. Ondanks het slechte weer, lukt het haar toch om een winstpunt te rijden. Toch netjes voor de eerste keer op concours.
De Wijk 13-6-2011
Op 2e pinksterdag zijn we met 3 paarden weer naar CH de Wijk geweest. Baloma heeft in de klasse M gesprongen en had in het basisparcours 2 springfouten. In het 2e parcours bleef ze heel mooi foutloos. Daarmee behaalde zij de 7e plaats. Zuloma heeft in de klasse Z gesprongen en zij wist het eerste parcours te winnen. Daardoor kreeg ze ook nog een extra prijs, een mooie hindernis. In het 2e parcours kreeg ze een springfout. Wuloma heeft ook in de klasse Z gesprongen. En in het eerste parcours bleef ook zij mooi foutloos. Dit was goed voor de 7e plaats.De Wijk 11-6-2011
Vandaag zijn we met Baloma naar CH de Wijk geweest. Ze heeft gesprongen in de klasse L. Het eerste parcours bleef ze zowel in het basisparcours als in de barage foutloos. Dit was goede voor de 3e plaats. In het tweede parcours ging Baloma ook mooi foutloos en zeer snelrond.


 Taarlo 6-6-2011
Mindy heeft op 6-6-2011 een hengstveulen gekregen van de hengst Quattro.
Het is een heel mooi voskleurig veulen. We hebben hem de naam Q Little Joe gegeven.
   
Net geboren in het land.               Op transport naar de stal.En je kunt lekker slapen in zo’n kruiwagen.                        Eindelijk in een warme stal.
 Coevorden 5-6-2011
Op zondag 5 juni zijn we met 3 paarden naar het springconcours in Coevorden geweest. Baloma heeft in de klasse M gesprongen. Ze was niet altijd evengoed bij de les. En dat resulteerde in een paar springfouten. Wuloma heeft in de klasse Z gesprongen. En zij vond hel allemaal een beetje te spannend. Daardoor kreeg ze een paar springfouten. Dus was het weer Zuloma die de kar moest trekken. En dat heeft ze dan ook zeer goed gedaan. Zuloma sprong ook in de klasse Z en in het basisparcours was ze foutloos en ook in de barage. De snelle tijd was goed voor een 2e plaats. In het tweede parcours bleven Bram en Zuloma ook mooi foutloos. En dit was goed voor de 4e plaats.

  www.rmeertens.nl


 


Oosterwolde 29-5-2011
Vandaag zijn we met 3 paarden naar het springconcours in Oosterwolde geweest. Baloma mocht als eerste in de klasse M van start. Tot de één na laatste hindernis ging het heel goed. Maar toen werdt ze wat te sterk in dat resulteerde in een paar springfouten. In het 2e parcours had ze 1 springfout. Toen mocht Wuloma starten in het Z springen. Zij had in het 1e parcours 2 springfouten en in het 2e parcours 1 springfout. Als laatste ging Zuloma van  start in het Z springen. Het 1e parcours had ook zij 2 springfouten, maar in het 2e parcours bleef ze foutloos met een zeer snelle tijd. En dit was goed voor de 2e plaats. Toch nog een mooie afsluiting van een zeer winderig concours.


 


Taarlo 23-5-2011
Gisteravond om 21.30 uur heeft Luoma een heel groot voskleurig hengstveulen gekregen van de hengst Twister de la Pomme (Darco x For Pleasure x Jalisco).
We hebben hem de naam Timberlake gegeven.


 Taarlo 15-5-2011
Vanavond om 22.45 uur heeft Loloma een merrieveulen gekregen van de hengst Eldorado van de Zeshoek (Clinton x Toulon). Het is een heel mooi bruin veulen met 4 witte voetjes een een kolletje. Wij noemen haar Goloma. 
Havelte 8-5-2011
Voor Stal Mumota was het concours in Havelte een zeer succesvolle wedstrijd. We zijn met Baloma, Zuloma en Wuloma heen geweest. Baloma moest als eerste van start in de klasse L. Dit deed zij zeer goed. Ze bleef foutloos in het basisparcours en ook in de barage. En Bram van Es wist Baloma zeer snel en kort rond te sturen. Dit was goed voor de 1e plaats. Daarna heeft Baloma nog een rond in het M gesprongen. Hierin had ze 1 springfout. Daardoor heeft ze nu ook al de 1e winstpunt in de M te pakken.
Toen was het de beurt aan Wuloma in de klasse Z springen. Bram ging als eerste van start in deze klasse. Wuloma sprong een heel fijn basisparcours en een hele snelle foutloze barage. Daarna heel snel Zuloma opgezadeld want zij moest ook in de klasse Z springen. Zuloma sprong ook een mooi foutloos basisparcours en een snelle foutloze barage. Maar ze kon net niet aan de tijd van haar 1 jaar oudere zus komen. Hierdoor was Wuloma 1e in de klasse Z en Zuloma 2e. Baloma en Wuloma kregen allebei een prachtige deken aageboden. Door deze goede resultaten, die Bram met onze paarden wist te behalen kon onze dag niet meer stuk.


  Taarlo 30-4-2011
Vanavond om 22.15 uur heeft Trimmy een merrieveulen gekregen. Het is een zeer groot veulen van de hengst Gaillard de la Pomme (Nabab de Reve x Darco). We hebben haar de naam Gality gegeven.


 
Beilen 23 en 24-4-2011
Op 23-4-2011 heeft Baloma meegedaan aan de springwedstrijd te Beilen in de klasse L. In het eerste parcours had ze een balkje en in het tweede parcours bleef ze foutloos. Dit was goed voor een 4e plaats.
Op 24-4-2011 was het de beurt aan Zuloma en Wuloma. Zuloma heeft eerst een rondje M gesprongen en dit deed ze foutloos. Dit was goed voor de 3e plaats. Daarna heeft ze nog een rondje Z gesprongen. Hier had ze een miscommunicatie met Bram. Maar gelukkig sprong ze daarna weer heel fijn verder. Wuloma heeft Z gesprongen. En in het eerste parcours was ze totaal niet bij de les en dat resulteerde in een paar fouten. Het tweede parcours ging een stuk beter. Hierin bleef ze foutloos en dit was goed voor de 6e plaats.


 
SIT2011 Tolbert 8/9-4-2011
Zuloma en Wuloma hebben op 8 en 9 april meegedaan aan het Z springen van SIT2011 te Tolbert. Wuloma vond het daar schijnbaar allemaal maar niks en was dan ook totaal niet bij de les. Zuloma was beide dagen zeer goed bij de les. Op 8 april was ze foutloos in het klassiekparcours en ook in de barage. Dit was goed voor de 3e plaats. En tijdens de Grote Z finale op zaterdagavond 9 april bleef Bram met Zuloma ook weer foutloos en in de barage gingen ze super snel foutloos rond. Dit was goed voor de 2e plaats. Dit was toch een heel mooi resultaat wat Bram van Es met Zuloma wist te behalen.

www.rmeertens.nl

Zuloma in de Z finale. 


 


 SIT2011 Tolbert 4-4-2011
Baloma heeft op 4-4-2011 meegedaan aan het L springen van SIT2011 te Tolbert. In het klassieke parcours was Baloma foutloos en ook in de barage bleef ze foutloos. Dit was goed voor de 10e plaats.

www.rmeertens.nl
Open Noord Nederlands Kampioenschap vrijbewegen en vrijspringen 2011
Cabot (Padinus x Ahorn) heeft op 12-3-2011 meegedaan aan het Open Noord Nederlands Kampioenschap vrijbewegen en vrijspringen. Cabot liet volgens de jury een hele nette verrichting zien. Hij kreeg bij het vrijspringen punten van 8 t/m een 9. In totaal had Cabot 58 punten. Dit was voor de wedstrijd in Bronneger goed voor de 2e plaats. Nu even afwachten of dit genoeg is voor de finale op 26 maart. De Hondrugse Ruiterdagen 2011 2 t/m 6 maart
Baloma, Zuloma en Wuloma hebben dit weekend meegedaan aan de HRD 2011.
Baloma moest op vrijdag 4 maart in het L springen. Ze was foutloos in het basis parcours en ook in de barage. Dit was goed voor de 10e plaats. Het 2e parcours was klassiek direct op tijd en ook hier bleef ze foutloos. En de tijd was goed voor de 9e plaats. Door deze goed prestatie mocht Baloma zondag 6 maart meedoen aan de L finale. Hierin bleef Baloma in het basis parcours ook weer foutloos en in de barage kreeg ze een fout op de laatste hindernis. Dit was goed voor de 10e plaats.
Op zondag 6 maart was het ook de beurt aan Zuloma en Wuloma in het Z springen. Zuloma vond de binnenmanege van Bronneger maar helemaal niets. Daardoor was ze ook niet goed door het parcours te krijgen. Wuloma had in het 1e parcours een springfout. In de Z finale bleef ze foutloos in het basisparcours en in de barage had ze de snelste tijd maar helaas een springfout. Toch was dit resultaat nog goed voor de 8e plaats.
Staphorst 11-2-2011
Zuloma heeft zeer verdienstelijk meegedaan aan het springconcours te Staphorst. Ze heeft meegedaan aan het Z springen. Bram wist met Zuloma het basisparcours foutloos af te leggen en ze bleven in de barage ook foutloos met een snelle tijd. Dit was goed voor de 2e plaats.24-1-2010
Denton (Zacharov X Raloma(Ahorn)) en Dyablo (Clinton x Uni Girl(Niveau)) waren begin december 2010 even weer terug in Nederland. Ze hebben meegedaan aan de 1e bezichting van de KWPN hengstenkeuring. Jammer genoeg mochten ze niet verder.
Dyablo is in Frankrijk bij het AES aangekeurd. En mag dus de dekdienst in. Toch mooi dat onze fokprodukten het zo goed doen.


 Beilen 15-1-2011
Zuloma heeft op 15-1-2011 meegedaan aan de M finale van Indoor Hartje Drentje. Er stond een pittig parcours opgesteld. Er waren maar 6 combinatie die dat foutloos wisten te springen. Daar waren Bram en Zuloma ook bij. En ook in de barrage wisten ze foutloos te blijven en een snelle tijd neer te zetten. Dit was goed voor een 2e plaats. Zuloma kreeg weer een mooie deken omgehangen.

Beilen 13-1-2011


Op 13-1-2011 heeft Zuloma meegedaan aan het M springen van Indoor Hartje Drenthe. Ze was in het eerste parcours foutloos in het basisparcours en in de barrage kreeg ze een balk. Dit was goed voor de 10e plaats. Het tweede parcours ging mooi foutloos en snel. Hier behaalde ze de 5e plaats. Dit was weer een goed start na een rustperiode.


 


 
 Beilen 6-1-201
Nadat de sportpaarden een aantal weken rust hebben gehad, zijn we op 6-1-2011 weer van start gegaan tijdens Indoor Hartje Drenthe te Beilen. Baloma heeft daar meegedaan in de klasse L springen. Ze sprong heel netjes en foutloos het basisparcours rond en ging toen ook mooi kort en foutloos in de barage. Dit was goed voor de 9e plaats. Bram van Es heeft toen ook voor eerst gestart in de mede door Stal Mumota gesponserde rijjas.


Bram in de mede door Stal Mumota gesponserde rijjas.

Veeningen 6-11-2010
Op 6-11-2010 heeft Baloma meegedaan aan de springwedstrijd te Veeningen. Ze heeft een rondje B gesprongen. Daarna nog een rondje L. Ondanks dat Baloma het op het inspringterrein allemaal wel heel spannend vindt en zich dan ook heel druk maakt, sprong ze toch een net L parcours met 2 springfouten.
 Emmen 2-11-2010
Baloma heeft vandaag meegedaan aan de springwedstrijd te Emmen. Ze heeft eerst een rondje B gesprongen. Dat ging heel goed. Dus ook maar een rondje L geprobeerd. Dit ging heel goed. Ze was foutloos in het basisparcours en had de laatste hindernis er af in de barage. Ze heeft dus gelijk 2 winspunten behaald. En is nu dus L geklasseerd. 


 


 


Faylinn en Foloma verkocht

Onze merrieveulens Faylinn en Foloma zijn verkocht.
Faylinn is verkocht aan de heer Vos. Zij zal t.z.t. stalgenoot worden van Vengaboy en Attro.
Foloma is verkocht aan de Wise Stables in Kootwijkerbroek. Zij heeft daar reeds een stal betrokken.
Wij hopen dat de familie Vos en de Wise Stables veel plezier en succes zullen beleven met de veulens. 


 


 


Exloo 2-10-2010
Zuloma en Wuloma hebben 2-10-2010 meegedaan aan het springconcours te Exloo. Zuloma sprong zeer goed in de klasse Z. Ze was foutloos in het basisparcours en ook in de barage. Dit leverde haar een 6e plaats op. Wuloma heeft in de klasse ZZ gesprongen, maar was totaal niet bij de les en kreeg daardoor een paar fouten.


 Bronneger 25-9-2010
Vandaag was het een drukke dag voor onze stal. We moesten met 3 paarden naar het springconcours te Bronneger. Als eerste moest Zuloma in het Z. Bram reed met haar een relax rondje.  Ze kreeg een springfout maar sprong heel fijn ontspannen rond. Wuloma heeft in het ZZ gesprongen en kreeg 1 springfout. Nu heeft ze dus een winstpunt in het ZZ springen. Als laatste ging Baloma een rondje in het B. In de losrijhal vond ze alles wel heel erg spannend. Maar in de ring wist ze al wat er moest gebeuren. Ze sprong een net foutloos parcours.

 

http://www.rmeertens.nl/


Rolde 12-9-2010
Vandaag was het springen aan de beurt. Zuloma en Wuloma hebben deelgenomen aan het Roldermarktconcours te Rolde. Zuloma had een hele nette foutloze ronde in het Z, dit was goed voor de 6e plaats. Wuloma had één springfout in het Z en toen heeft ze haar debuut gemaakt in het ZZ. Hierin had ze ook één springfout. Toch heel netjes zo’n eerste keer.
 


 


 


 


Rütenbrock 21-8-2010
Zaterdag 21-8-2010 hebben Zuloma en Wuloma meegedaan aan een springconcours in het Duitse Rütenbrock. Zij hebben daar allebei een foutloos parcours gesprongen in een mooie snelle tijd. Dit was goed voor een 4e plaats voor Zuloma en een 6e plaats voor Wuloma.


 


 


 


Bronneger 7 en 8-8-2010
Op 7-8-2010 heeft Baloma meegedaan aan het BB en B springen in Bronneger. In het BB rondje vond ze een muurtje nog wel heel erg eng. Maar in het B rond sprong ze er zo overheen. Ze kreeg in het B springen 1 springfout. Ze heeft daar weer heel veel geleerd.
 
Op 8-8-2010 waren Zuloma en Wuloma aan de beurt. Ze deden allebei mee aan het Z springen. Ze waren allebei foutloos in het basisparcours en kregen ook allebei een fout in de barage. Zuloma heeft daarmee weer 2 winstpunten behaald en daarmee staat de teller op 7. Nu kan voor haar dus ook het sportpredikaat springen worden aangevraagd.
 
Westerbork 25-7-2010
Zuloma en Wuloma zijn vandaag naar Westerbork geweest en hebben meegedaan in de klasse Z springen. Wuloma wist het basisparcours foutloos af te leggen en in de barage kreeg ze een balkje. Dit resultaat was goed voor de overwinning in de klasse Z die in handicap werd verreden met de klasse ZZ.
Zuloma had een beetje pech onderweg en had 8 fout in het basis parcours.

 

 


 


Westerbork 24-7-10


Vandaag is Baloma voor het eerst naar een officielle wedstrijdstrijd geweest in Westerbork. Zij heeft daar meegedaan aan het BB springen. Baloma heeft vandaag wel heel erg veel geleerd. Ze sprong heel braaf beide parcoursen rond.
  Baloma in de Paardenkrant van 23-7-2010
 


 


   Veeningen CK Drenthe 20-7-2010
Baloma (Cartano x Ahorn) heeft vandaag op de Centrale Keuring van Drenthe het Elite predikaat behaald. Zij was ook de best merrie van de 4 t/m 7 jarigen merries. In de kampioenskeuring moest ze een 3 jarige merrie voor laten gaan. Maar ze was toch reserve kampioen van Drenthe. Wij zijn heel erg blij met dit resultaat, helemaal omdat Baloma de oudste nakomeling is van Raloma, die wij vorige week hebben verloren.
Er was ook een wedstrijd voor 6 jarige springpaarden in Veeningen. Daar heeft Zuloma het zeer goed gedaan. Ze was in het basisparcours foutloos en een mooie snelle barage. Dat leverde haar de 1e plaats op.
Wij hebben vandaag ook ondekt dat Bram van Es niet alleen een hele goede springruiter is, maar hij kan ook heel netjes een paard voorbrengen. Want mede dank zij Bram hebben wij vandaag zo’n succes volle keuringsdag gehad. 


 


 Wolvega 13-7-2010
Op 10-7-2010 is Raloma bevallen van een merrieveulen. Helaas is alles tijdens de bevalling misgegaan wat er maar mis kon gaan. Het veulen is zondagnacht dood gegaan. En helaas hebben we vandaag, ondanks alle inspanningen van paardenkliniek Wolvega, Raloma ook in moeten laten slapen. 
 


 Taarlo 4-7-2010
Uni Gril heeft gisteravond een merrieveulen gekregen. Het is een heel groot veulen van de hengst Eurocommerce Singapore. We hebben haar de naam Fairy Girl gegeven.
 Zuidwolde 24-6-2010
Vandaag hebben Zuloma en Wuloma meegedaan aan het springconcours te Zuidwolde in de klasse Z springen. In het eerste parcours stond een zwaar parcours met een zeer grote open sloot. Hier hadden de beide dames een paar springfouten. Maar in het tweede parcours ging het beter. Dat was een jachtparcours met zelfs een stukje door het bos. Zuloma behaalde daar een 6e plaats en Wuloma had een 8e plaats.
  


 


 


Dalen 19-6-2010
Wuloma heeft op zaterdag 19-6-2010 meegedaan aan het Z springen in Dalen. Er stond een pittig parcours opgesteld. Helaas kreeg zij in het basisparcours 1 springfout.
Dalen 18-6-2010
Zuloma heeft op 18-6-2010 meegedaan aan een wedstrijd voor 6 jarige springpaarden te Dalen. Zij werd zoals altijd weer heel netjes en zeer goed door Bram van Es gereden. Dit had als resultaat een foutloos basisparcours en een zeer snelle foutloze barage. Dit wist niemand te overtreffen. Zo gingen wij met een mooie deken en een fokkerspremie weer naar huis. 


 


 Baloma ster verklaard
Baloma (Cartano x Ahorn) heeft vadaag 16-6-2010 meegedaan aan het IBOP springen te Wergea. Zij werd heel netjes voorgesteld door Bram van Es. En Baloma deed ook heel erg haar best. Dit werd beloond met 77 punt. En op de liniare score kreeg zij ook voldoende punten. Zij is nu dus ster verklaard.
  Nieuwe Pekela 12-6-2010
Zuloma en Wuloma hebben zaterdag 12-6-2010 allebei meegedaan aan het Z springen in Nieuwe Pekela. Zuloma had in het basisparcours 1 springfout en Wuloma was foutloos in het basisparcours en in de barage had ze een paar springfouten. Toch weer een paar winstpunten binnengehaald op dit concours, ondanks de spannende sloot.
  


 


 Elim 28 en 29-5-2010
Zuloma heeft op 28 en 29 mei 2010 meegedaan aan de Drentse Paardendagen te Elim.
Op vrijdag de 28e wilde het allemaal niet zo goed lukken met Zuloma. Maar dat heeft ze op zaterdag de 29e weer helemaal goed gemaakt. Toen wisten Bram en Zuloma het basis parcours van de finale klasse M foutloos af te leggen. Bram moest met Zuloma als eerste starten in de barage en ze zetten gelijk een foutloos barageparcours en een zeer snelle tijd neer. Dat wist gelukkig niemand na te doen. Daardoor konden Bram en Zuloma met de 1e prijs naar huis gaan.
 


 


 


 Taarlo 26-5-2010
Loloma heeft op plm.22.30 uur een donkerbruin merrieveulen gekregen. De vader van dit veulen is de hengst Warrant. We hebben haar de naam Foloma gegeven. 


 


 De Wijk 24-5-2010
Vandaag heeft Zuloma meegedaan aan CH de Wijk. Ze deed mee in de klasse M. Ze bleef in het eerste parcours foutloos en in de barage ook. Dit was goed voor een 3e plaats. In het 2e parcours ging helaas de balk van de laatste hindernis eraf. 


 


 Coevorden 16-5-2010
Zuloma en Wuloma hebben 16-5-2010 meegedaan aan het springconcours te Coevorden. Bram reed met Zuloma een heel mooi foutloos rondje in de klasse M en dit was goed voor de 5e plaats. Bram deed het in de klasse Z met Wuloma niet minder. En dit foutloze parcours was goed voor een 7e plaats.
  Roden 13-5-2010
De gezusters Zuloma en Wuloma hebben op hemelvaartsdag meegedaan aan het springconcours in Roden. Wuloma moest eerst in de klasse Z. Zij kreeg jammer genoeg een balk. Zuloma heeft meegedaan in de klasse M en wist daar nog een 4e plaats in de wacht te slepen. Ondanks de slechte bodem hebben beide paarden toch goed gepresteerd.

 

En de grooms van stal Mumota waren natuurlijk ook weer fanatiek aanwezig.
 Havelte 10-5-2010
Zuloma en Wuloma hebben op 9-5-2010 meegedaan aan het springconcours te Havelte. Zuloma heeft een rondje M gesprongen en was daarin foutloos en in de barage. Dit was goed voor een 7e plaats. Daarna heeft ze nog een rondje Z gesprongen. Daarin bleef ze ook foutloos en in de barage een balkje. Maar ze heeft toch gelijk de eerste winstpunten in het Z springen te pakken. Wuloma heeft Z gesprongen en daarin had ze 1 balkje. Toch weer een winstpunt er bij. Daardoor heeft Wuloma nu 6 winstpunten in het Z springen. En nu kan voor haar dus het sportpredikaat worden aangevraagd.
Dwingeloo 1-5-2010


De gezusters Zuloma en Wuloma hebben op 1-5-2010 meegedaan aan het springconcours te Dwingeloo. Zuloma heeft M gesprongen en was in het klassieke parcours en de barage foutloos met een 6e plaats. Wuloma heeft Z gesprongen en was ook foutloos en ook in de barage en dat was goed voor een 9e plaats. Ondanks het slechte weer toch goede resultaten.

Wuloma Dwingelo


 


 
Wuloma en Bram tijdens het inspringen met de steun en toeverlaat Japie.
Taarlo 27-4-2010
Vanavond om plm.21.30 uur heeft Trimmy een merrieveulen gekregen van de hengst Quality Tyme. Tot nu toe lijkt alles goed te gaan met merrie en veulen. Het veulen heeft de naam Faylinn gekregen.

Beilen 24-4-2010
Vandaag hebben Wuloma en Zuloma deelgenomen aan de eerste buiten wedstrijd te Beilen in de klasse M springen. In het eerste parcours moesten de gezusters er weer een beetje aan wennen. Ze presteerden het zelfs om allebei bij dezelfde hindernis een paal er af te gooien. In het tweede parcours waren ze allebei weer zeer goed bij de les en eindigde Zuloma op de 2e plaats en Wuloma op de 3e plaats. Toch weer een goede start van het groene seizoen.
  


 


 


Frankrijk 12-4-2010
We hebben vandaag een mail van de familie de Wit uit Frankrijk ontvangen. Ze zijn gisteravond samen met de 4 hengsten goed aangekomen op hun bedrijf in Frankrijk. De hengsten hadden zich heel goed gedragen. Na een nachtje op stal te hebben gestaan lopen Dimitri, Denton, Dyablo en Dicento nu op de Franse prairie.

Taarlo 11-4-2010
Wij hebben onze 2 jarige hengsten Dimitri (Furore), Denton(Zacharov), Dyablo(Clinton) en Dicento(Whistler) verkocht aan familie de Wit in Frankrijk. Wij wensen familie de Wit veel succes met de verdere opfok en daarna met de de sportcarriere van de hengsten.


 


 


  Geesteren 10-4-2010
We zijn op zaterdag 10-4-2010 naar de Hengstenshow van Team Nijhof geweest. En daar werd als nakomeling van de hengst Eurocommerce Singapore het enter getoond dat wij gefokt hebben uit de keurmerrie Trimmy (Hinault). Het was leuk om Emitri op deze manier weer te zien. Ze is vorig jaar verkocht aan Stal Eurocommerce te Lochem. 


 


 


Tolbert 30-3-2010
Wuloma en Zuloma hebben op 30-3-2010 meegedaan aan Indoor Tolbert in de klasse M springen. Wuloma was niet altijd goed bij de les en kreeg daarom in beide parcoursen een fout. Zuloma had de rust periode goed gedaan. Zij bleef in beide parcoursen foutloos en behaalde 2 keer de 2e plaats.
  Taarlo 16-3-2010
Op 16-3-2010 hebben we de nieuwe stamboekpapieren binnengekregen voor de merrie Luoma. Doordat Wuloma een winstpunt in het Z springen had behaald, heeft Luoma het prestatie predikaat van het KWPN gekregen. Luoma is nu dus Elite,Preferent,Prestatie, Sport-(spr).  Het mooie ervan is dat er nu 3 generaties op een rij keur,preferent.prestatie zijn. Want zowel de moeder van Luoma Uloma en de grootmoeder Eloma zijn dit. 23-02-2010 Emmen
Wuloma heeft op dinsdag 23-2-2010 meegedaan aan de springwedstrijd in Emmen. Ze heeft eerst een rondje M gelopen, daarin bleef ze foutloos en ook in de barage. Ze had ook nog de snelste tijd. Daardoor de 1e prijs. Daarna heeft ze een rondje Z gelopen. Daarin had ze 1 balkje. Dus toch nog goed voor 1 winstpunt. Daarmee is ze dus Z geklasseerd. En daardoor kan voor haar moeder Luoma het prestatie predikaat worden aangevraagd. Een succesvolle dag dus voor onze stal.29-01-2010 Appingedam
Op 29-1-2010 hebben Wuloma en Zuloma meegedaan aan het springconcours te Appingedam in de klasse M. Wuloma vond het podium in het midden toch wel heel spannend en kreeg daardoor 2 fouten in het eerste parcours en Zuloma bleef foutloos en in de barage ook. Dit leverde een 2e plaats op. In het jachtparcours kregen beide dames een springfout.
 21-01-2010 Paard 2010 te Hardenberg
Wuloma heeft op 21-1-2010 meegedaan aan het springconcours in de klasse M tijdens Paard 2010 te Hardenberg. Het eerste parcours vond ze nog wat spannend en daardoor kreeg ze 2 foutjes. Het tweede parcours verliep een stuk beter. Ze bleef daar foutloos met een redelijk snelle tijd. Dit was goed voor een 9e plaats.

    16-01-2010 Indoor Hartje Drenthe Beilen
Toen we weer thuis waren uit Zwolle heeft Zuloma 3 kwartier in haar stal gestaan om even wat te eten. Toen moest de reis weer worden aanvaard richting Beilen voor de finale van de klasse M van Indoor Hartje Drenthe. Zuloma en Bram wisten het basis parcours foutloos af te leggen en bleven in de barage ook foutloos met een snelle tijd. Dit was goed voor de 2e plaats. Een succesvolle dag dus voor Bram en Zuloma.


  
  16-01-2010 Zwolle International Finale GMB jongespringpaardencompetie
Zuloma heeft op 16-1-2010 meegedaan aan de finale van de GMB jongespringpaardencompetitie, die werd verreden tijden Zwolle International. De beste 40 paarden uit de competitie mochten daar aan meedoen. Het basis parcour legden Bram en Zuloma foutloos af. In de barage viel er helaas een balkje. Dit resultaat was goed voor de 12e plaats. Toch een zeer goed resultaat in deze competie waarin sterk werd gestreden. 14-1-2010 Indoor Hartje Drenthe Beilen
Op 14-1-2010 hebben Zuloma en Wuloma meegedaan aan het springconcours in Beilen in de klasse M. Zuloma was het 1e parcours foutloos en in de barage ook. Dat was goed voor een 5e plaats. Wuloma kreeg een fout op de laatste hindernis. Het 2e parcours bleven bij paarden foutloos en was Zuloma 5e en Wuloma 6e. Door dit goede resultaat hebben ze zich allebei geplaatst voor de finale.


 


04/05-01-2010 Indoor Veendam
Wuloma en Zuloma hebben op 4 en 5 januari 2010 meegdaan aan het Indoor Veendam te Zuidbroek. Ze hebben allebei in de klasse M gesprongen. Ondanks dat ze het allebei toch wel erg spannend vonden waren er ook wel een paar goede resultaten. Wuloma was nog een keer 9e en Zuloma was een keer 2e en 7e.


  


 


 


 12-12-2009 Vries
Wuloma heeft op 12-12-2009 meegedaan aan de springwedstrijd te Vries in de klasse M. Zij bleef in het klassieke parcours foutloos en ook in de barage bleef ze foutloos met de snelste tijd. Dit leverde dus de 1e prijs op.


  3-12-2009 Balkbrug
Op 3-12-2009 hebben Wuloma en Zuloma meegedaan aan het springconcours te Balkbrug in de klasse M. Wuloma had in het basisparcours 1 balk en Zuloma was foutloos en ook in de barage hield ze de lei schoon. En met een snelle tijd was dit goed voor een 2e prijs. 29-11-2009 Stuifzand
Wuloma en Zuloma hebben op 29-11-2009 meegedaan aan de springwedstrijd te Stuifzand in de klasse M. Ze waren allebei in het basis parcours en in de barage foutloos. Met Zuloma reed Bram een rustig barage rondje en daarmee viel ze net buiten de prijzen. Met Wuloma ging het wat sneller en dat resulteerde in een 5e prijs.

21-11-2009 Exloo
Wuloma heeft op 21-11-meegedaan aan de springwedstrijd in Exloo in de klasse M. In het basisparcours was ze foutloos en ook in de barage bleef ze foutloos. Ze behaalde hiermee de 7e plaats. 30-10-2009 Appingedam
Wuloma en Zuloma hebben 30-10-2009 allebei meegedaan aan het springconcours te Appingedam in de klasse M. Wuloma vond het allemaal wel heel spannend in de ring en kreeg daardoor een paar fouten. Zuloma is al wat meer gewend en deed het weer zeer goed. Ze was beide parcoursen foutloos en had 2 keer de 2e prijs. 


 


 


 23-10-2009 NIC Assen
De beste 15 van de finale van de Drenthe-Cup mochten op 23-10-2009 nog een finale rijden. Bram van Es wist met Zuloma het basisparcours foutloos af te leggen en in de barrage klokte hij de snelste tijd. Daarmee werd Bram met Zuloma de winnaar van deze rubriek.  
http://www.rmeertens.nl/21-10-2009 NIC Assen
Zuloma heeft in Assen meegedaan aan de finale van de Drenthe-Cup in de klasse M. Ze was in het basisparcours foutloos. In de barage heeft Bram van Es er voor gezorgd dat ze weer foutloos bleef maar alleen 2 tijdfouten kreeg. Daarmee won Bram van Es de Drenthe-Cup in de klasse M. En kreeg Zuloma een hele mooie deken op.
 
http://www.rmeertens.nl/


 


 


 13-10-2009 Taarlo
Vandaag is ons merrieveulen Early Girl (Clinton x Pit 1) vertrokken naar haar nieuwe eigenaresse in Schotland. Wij hopen dat ze veel plezier aan elkaar zullen beleven.

 11-10-2009 Winschoten
Zuloma en Wuloma hebben allebei meegedaan aan het springconcours te Winschoten op 11-10-2009 in de klasse M. Wuloma was het eerste parcours foutloos en had een balkje in de barrage. Dat was goed voor een 10e plaats. Zuloma was foutloos en in de barrage ook met een een snelle tijd. Dit was goed voor een 2e plaats. In het 2e parcours was Zuloma wederom foutloos en had ze de 4e prijs. Dit was dus weer een succesvol concours.


 


  9-10-2009 Laag Soeren
In Laag Soeren was op vrijdag 9-10-2009 weer een wedstrijd van de GMB jongespringpaardencompetitie. Zuloma was in het basis parcours foutloos en in de barage ook. Dit was goed voor een 5e plaats.


  2-10-2009 IJsselmuiden
Zuloma doet net als vorig jaar weer mee aan de GMB jongespringpaardencompetitie. De eerste wedstrijd was 2-10-2009 in IJsselmuiden. De 5 jarige paarden moesten een pittig parcours afleggen. Dit lukte Bram en Zuloma  foutloos. In de barrage kregen ze een balk met een snelle tijd. Dit resultaat was goed voor een 10e prijs. Een goede start van deze competitie.


26-9-2009 Bronneger
Wuloma en Zuloma hebben zaterdag 26-9-2009 meegedaan aan het springconcours te Bronneger. Wuloma heeft eerst een rondje L gedaan. En daarin was ze foutloos en in de barage had ze een snelle tijd. Deze was goed voor een 1e prijs. Daarna heeft ze nog een rondje M gedaan. En daarin was ze foutloos en in de barage een springfout. Toch nog goed voor een 11e prijs.
Zuloma heeft ook meegedaan in de klasse M. Zij was in het eerste parcours foutloos en in de barage ook foutloos en een snelle tijd. Deze tijd was goed voor een 3e prijs. In het 2e parcours had Zuloma een springfout. Al met al toch een zeer succesvol concours voor beide paarden. 
http://www.rmeertens.nl/
 
13-9-2009 Annen
Wuloma heeft op 13-9-2009 meegedaan aan een dressuurwedstrijd te Annen met onze dressuuramazone Rianne Heidstra. Zij heeft in de klasse L2 in beide proeven een winstpunt behaald met 180 en 188 punten en had daarmee ook nog een 4e prijs.
 


6-9-2009 Rolde
Wuloma heeft meegedaan aan het Roldermarktconcours in de klassen L. Dit was een 2 fasen parcours. Wuloma moest al in het begin starten. Bram wist met Wuloma de 1e fase foutloos af te leggen en in de 2e fase ook foutloos te blijven en een zeer snelle tijd neer te zetten. Dit kon niemand hem verbeteren, waardoor Wuloma deze rubriek wist te winnen. 


 5-9-2009 Hippiade 2009 Ermelo
Tijdens de Hippiade in Ermelo heeft Zuloma meedaan aan het M springen. Er stond een pittig parcours opgesteld. Tot aan het laatste lijntje ging het heel goed met Bram en Zuloma. Maar onder de één na laatste hindernis stond een sloot met water. En op allerlaatse moment dacht Zuloma daar van te moeten schrikken. Een weigering dus. Jammer van het parcours, maar op de foto is toch te zien dat Bram er zeer serieus mee aan gang was. Dat zijn we ook niet anders van hem gewend. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.

17/20-8-2009 KWPN Paardendagen Ermelo
Zuloma heeft meegedaan aan het kampioenschap voor vijf jarige springpaarden om de VION-Cup. Aan dit kampioenschap deden 170 paarden mee. De eerste ronde had Zuloma 1 balk. Daarmee was ze door naar de tweede ronde. De tweede ronde wist Bram met Zuloma te winnen. En daardoor was ze geplaatst voor de finale. In de finale kreeg ze 1 balk waardoor ze in de finale op de 14e plaats zijn geeindigd. In het totale kampioenschap is Zuloma op de 23e plaats geeindigd. Een zeer goed resultaat in zo’n groot en sterk deelnemers veld.Op 7 en 8 augustus 2009 heeft Zuloma meegedaan aan de Drentse Outdoor Kampioenschappen in de klasse M springen. Op 7 augustus werd de 1e manche verreden en omdat zij foutloos was mocht ze door naar de 2e manche op 8 augustus.  In de 2e manche kreeg zij een springfout waardoor zij de 6e plaats behaalde. Door dit resultaat kreeg zij ook een uitnodiging voor de Hippiade te Ermelo op 5-9-2009.


 7/8-8-2009 De Wijk
   
2-8-2009 Bronneger
Wuloma en Zuloma hebben op 2-8-2009 meegedaan aan het springconcours te Bronneger. Wuloma heeft na een blessure van meer dan een half jaar voor het eerst weer meegedaan in de klasse L Ze was beide parcoursen foutloos en behaalde de 1e en de 2e prijs. Zuloma heeft meegedaan in de klasse M en zij had in het eerste parcours 1 springfout en in het tweede parcours was ze foutloos en had ze de 9e prijs. 


  19-7-2009 Veeningen
Zuloma heeft op 19-7-2009 meegedaan in het CH de Wolden te Veeningen in de klasse L. Zij was in het 1e parcours 7e en in het 2e parcours 6e. Toch een goed resultaat voor zo’n groot evenement.
14-7-2009 Elim
Op 14-7-2009 heeft Zuloma meegedaan aan het springconcours te Elim. Ze had in het klassieke parcours van de klasse M 1 balk en daarmee de 9e prijs. In het progressieve parcours was ze foutloos en won ze de 2e prijs.


 


  11-7-2009 Beilen
Tijdens het Middenveld concours te Beilen op 11-7-2009, wist Zuloma de 1e prijs te behalen in het M klassieke parcours. 4-7-2009 Meppel
Zuloma heeft op 4-7-2009 meegedaan aan het springconcours in Meppel. Zij wist daar de 3e prijs te behalen in het M klassieke parcours. Dit was een zeer goede prestatie in een zeer sterk deelnemersveld.  


  


        
7-6-2009
Gisteravond avond om 23.15 uur heeft Raloma een merrieveulen gekregen van de hengst Zacharov (Clinton x Lord Z). Het is een heel groot veulen en aangezien ze nu al lichte kringen om de ogen heeft zal ze wel schimmel worden. Ze heeft de naam Eraloma gekregen.


 
  


31-05-2009 Oosterwolde
Zuloma heeft op 31-5-2009 meegedaan aan het concours van Oosterwolde.
In het klassieke parcours van de klasse L bleef ze foutloos en in de barage ook. Ze behaalde hiermee een 2e plaats. Een mooi resultaat met zo’n groot deelnemersveld.


  


24-05-2009 Gieten
Attro (Quattro), de 4 jarige nakomeling van Mindy heeft met zijn huidige eigenaar Luck Vos zondag 24-5-2009 voor het eerst meegedaan aan een springwedstrijd in Gieten. Hij heeft zich zeer netjes gedragen en is super braaf rond gesprongen. Hij heeft gelijk laten zien dat hij wel kwaliteit heeft.

http://www.rmeertens.nl/


 
 


 21-05-2009 Balkbrug
Zuloma heeft op 21-5-2009 meegedaan aan het CH Balkbrug. Ze is daar voor het eerst in de klasse M springen gestart. Ze was in klassieke parcours foutloos en in de barage ook. Ze behaalde daarmee de 6e plaats. Toch een zeer goed resultaat in een sterk deelnemersveld en een pittig parcours.

16-05-2009 Rouveen
Op 16-5-2009 heeft Zuloma meegedaan aan de springwedstrijd in Rouveen. Ze wist het klassieke L parcours te winnen en kreeg daardoor een prachtige deken van Outdoor Gelderland en een uitnodiging voor deelname aan de 1.10 m wedstrijd tijdens Outdoor Gelderland.
 


 12-05-2009
Vanmorgen om 3.25 uur is Mindy bevallen van een merrieveulen van de hengst Clinton. Alles ging heel snel en het lijkt allemaal goed met de merrie en veulen. We hebben haar de naam Early Girl gegeven. Want het was natuurlijk wel vroeg vanmorgen.


 


 
 Dwingelo 2-5-2009
Zuloma en UniGirl hebben zaterdag 2-5-2009 meegedaan aan de springwedstrijd in Dwingeloo.
Zuloma kreeg in de klasse L in het eerste parcours een fout en was het tweede parcours foutloos. Ze behaalde daar een 3e prijs.
UniGirl kreeg in de klasse M het eerste parcours ook een fout en in het tweede parcours kwam ze wat raar in de dubbelsprong, zodat ze de tweede hindernis niet kon nemen. Daarna sprong ze weer goed door. Al met al, waren we weer goed tevreden over deze dag.
  Beilen 26-4-2009


 


Zuloma en UniGirl hebben 26-4-2009 meegedaan aan het Koninginnedagconcours in Beilen. UniGirl had in beide parcoursen van de klasse M 1 springfout. Er stond pittig parcours, dus voor haar een goed resultaat.
Zuloma had in het 2 fasenparcours 1 fout door een communicatie stoornis en in het progressief direct op tijd was foutloos en 6e. Ook een net resultaat.


 


  


24-4-2009


 


Vanmorgen om 4.50 uur is Trimmy bevallen van een merrieveulen, met als vader Eurocommerce Singapore. Het lijkt allemaal goed te gaan met merrie en veulen. Nu nog een naam bedenken met een E. Dus als iemand nog suggesties heeft dan horen wij dat graag.
 Exloo 13-4-2009Op 2e paasdag heeft Uni Girl meegedaan aan de eerste buiten wedstrijd te Exloo.
Het weer was geweldig voor een eerste buitenwedstrijd. En Uni Girl heeft eerst een rondje L gedaan. Daarin was ze foutloos en in de barage een balkje. In de klasse M was ze weer foutloos en in de barage weer een balkje. Toch een goede prestatie van Uni Girl, die bijna 2 jaar geen parcours meer heeft gesprongen.http://www.rmeertens.nl/


 


 Stichting Indoor Tolbert 2009


 


 


Op 4-4-2009 heeft Uni Girl ipv Zuloma meegedaan aan de Super Finale van de klasse L in Tolbert. Zuloma had al te veel gedaan, vandaar dat UniGirl haar maar even moest vervangen. Het was een finale waarbij men verkleed zo snel mogelijk een parcours moest afleggen. We hadden Bram verkleed als Captain Davy Jones van de film Pirates of the Caribian. We hadden UniGirl ook mooi versierd. Gelukkig werd ze er niet bang van. Bram wist de snelste tijd af te leggen, maar maakte helaas 1 springfout. Hiermee kwam hij uit op de 6e plaats. Al met al hebben we voor de wedstrijd net zoveel lol gehad als tijdens de wedstrijd.


 


  


 


Stichting Indoor Tolbert 2009

Op 2-4-2009 heeft Zuloma meegedaan aan de L finale van SIT2009.
Van de 57 start kwamen er 41 in de barage. Die werd dus een grote strijd.
Het lukte Bram om met Zuloma op een 5e plaats te eindigen. Zo was Indoor Tolbert dus een groot succes voor Bram en Zuloma.


   Stichting Indoor Tolbert 2009

Op 30-3-2009 heeft Zuloma meegedaan aan SIT2009. Ze behaalde in het klassieke parcours direct op tijd een 2e plaats. En in het klassieke parcours met barage behaalde ze eveneens een 2e plaats. Dit was dus een groot succes voor Bram en Zuloma.


 
http://www.rmeertens.nl/


 


 


KNHS Indoorkampioenschappen 2009

Zuloma heeft op 28-3-2009 meegedaan aan de KNHS Indoorkampioenschappen 2009 te Ermelo in de klasse L. Er stond een pittig parcours opgesteld. Maar het lukte toch 24 van de 51 deelnemers om foutloos rond te komen. Waaronder ook Bram van Es met Zuloma. In de barage werd vel gestreden en somigen lagen er  gewoon plat op. Bram reed weer netjes een foutloze barage en behaalde hiermee de 10e plaats.
http://www.rmeertens.nl


 


Regio Indoor Kampioenschappen Drenthe 2009


Tijdens de Regio Indoor Kampioenschappen Drenthe op 19-2-2009 heeft Zuloma in de klasse L de 4e plaats behaald. Ze bleef in de beide manches foutloos, maar kreeg jammer genoeg in de barage een fout. Door dit resultaat mag ze ook deelnemen aan de KNHS indoor kampioenschappen te Ermelo.


 


Finale GMB Jonge paarden competitie 2008


Zuloma heeft op 13 januari 2009 mee gedaan aan de finale van de GMB Jonge paarden competitie. Deze werd gehouden tijdens Zwolle International 2009. Ze moest een parcours afleggen en deze werd beoordeeld door een jury bestaande uit de heren Wim Schröder en Paul Hendrix. Ze werd bedoordeeld met 28,8 punten en dat was goed voor een plaatsing bij de beste 12. Deze 12 moesten nog verkort parcours afleggen en kregen weer punten van de jury. Zuloma werd volgens de jury heel netjes voorgesteld door Bram van Es. Ze kreeg toen weer 28,8 punten. Dat was goed voor een 7e plaats. Een zeer goed resultaat dus in deze competie.


 
Zuloma tijdens de finale in Zwolle.                 En de punten van de jury.


 


Indoor Hartje Drenthe Beilen 2009


Zuloma heeft op 9 januari 2009 meegedaan aan de finale van het L springen van Indoor Hartje Drentje. Met een deelnemersveld van een kleine 40 combinatie wist Zuloma het basis parcours foutloos af te leggen. Met 13 combinaties in de barage werd er hard gestreden. Maar Bram van Es wist met Zuloma een foutloos parcours af te leggen, de snelste tijd te klokken en daarmee de finale te winnen. Zuloma kreeg er weer een mooie deken bij.


  Indoor Hartje Drenthe Beilen 2009


 


Zuloma heeft op 5 januari 2009 meegedaan aan het L springen tijdens indoor Hartje Drenthe. Het eerste parcours was ze foutloos en had ze een 3e prijs en het tweede parcours was ze wederom foutloos en behaalde ze een 5e prijs. Door dit goede resulstaat mag ze vrijdag 9 januari meedoen aan de finale van de klasse L.


 


Indoor Veendam


Zuloma heeft op 27 en 28 december 2008 meegedaan aan Indoor Veendam.
Hoewel ze het op het inspringterrein heel spannend vond, heeft ze zich in de ring toch netjes gedragen.
Het eerste en tweede parcours had ze een pech balkje en in de kleine finale, wat speel uw spel was behaalde ze een 12e prijs.

 


GMB Jonge paarden competie 2008


Zuloma heeft meedaan aan deze competitie. Ze heeft de wedstrijden in Denekamp en Luttenberg gesprongen. Ze heeft dat zeer goed gedaan door zich te plaatsen bij de beste 30 deelnemers over 2 wedstrijden. Ze mag dus naar de finale die gehouden wordt in Zwolle op 13 januari 2009 tijdens Zwolle International
 


28-11-2008 Bergum


Zuloma heeft zeer succesvol meegedaan aan het concours in Bergum. Ze was het eerste parcous 4e en het 2e parcours 7e. Ze werd hiermee de beste L combinatie en kreeg dus nog een extra prijs en een deken. Indoor Meppel 2008


Zuloma en Wuloma hebben succesvol meegedaan aan indoor Meppel.
Zuloma behaalde een 3e en een 2e prijs in het L springen.Zuloma tijdens indoor Meppel 2008Wuloma tijdens indoor Meppel 2008