Nieuws

Taarlo 1-5-2014
Op 1-5-2014 heeft Timberlake (Twister de la Pomme x Furore) onze stal verlaten, om eerst in quarantaine te gaan en dan daarna per vliegtuig naar China te vertrekken.


 Taarlo 10-4-2014
Vannacht heeft Wuloma Elite Sport Spr. (Karandasj x Furore) een hengstveulen gekregen van de hengst Zambesi (Heartbreaker x Calvaro Z). We hebben hem de naam Jarreau gegeven.


Taarlo 24-3-2014
Baloma Elite Sport Spr. (Cartano x Ahorn) heeft onze stal verlaten. Ze is eerst in quarantaine gegaan. Baloma zal over een paar week vertrekken naar China.Indoor Hartje Drenthe 11-01-2014

Baloma en Bram 2e prijs in de M finale van Indoor Hartje Drenthe.

 

Assen 21-12-2013

FairyGirl ( Singapore x Niveau) VSN in Assen

 

Taarlo 18-12-2013
Vandaag hebben we helaas onze allerbeste beste fokmerrie Luoma Elite Sport Spr. Pref.Prest (Furore x Pastrocio) in moeten laten slapen, wegens ernstige koliek.

Taarlo 20-7-2013
Mindy (Pit 1 x Cor de la Bryere) heeft op 20-7-2013 een hengstveulen gekregen van den hengst I’m Special de Muze. Het was een zeer zware bevalling, omdat het veulen anders om in de merrie lag. De achterbeentjes kwamen eerst. Het veulentje heeft helemaal verkeerd in de baarmoeder gelegen. Daarom staat hij nog niet goed op zijn beentjes. Maar dit zal na verloop van tijd wel weer bijtrekken. Hij heeft de naam Inizio gekregen.


Taarlo 5-7-2013
Trimmy (Hinault x Pit 1) heeft op 5-7-2013 een heel mooi groot merrieveulen gekregen van de hengst Canabis Z. Met het veulen ging alles gelijk goed. Maar voor Trimmy was het nog een zware nacht. Maar zoals het nu lijkt gaat alles goed met merrie en veulen.


Noord-Sleen 22-5-2013
Sar
ah Seidel is na een zeer lange blessure van Cabot weer met hem op concour geweest. Zij heeft Cabot gestart in de B dressuur in Noord-Sleen. Sarah wist met Cabot 2 hele nette proeven neer te zetten. Dit was goed voor 187 en 188 punten en 2 x een 1e plaats. Een beter resultaat hadden we niet kunnen wensen na de blessure van Cabot.


Eext 20-5-2013
Na een beetje een hele korte nacht zijn we op 2e pinksterdag met Baloma en Wuloma naar CH Eext geweest. Baloma heeft in de klasse M gesprongen. In het eerst parcours had ze 2 springfouten en in het 2e parcours kreeg ze een fout op de laatste hindernis. Door de snelle tijd, was dit nog goed voor de 5e plaats. Daarna was Wuloma aan de beurt in de klasse Z. Zij was nog helemaal onder de indruk van de geboorte van haar volle broer Imagination en kreeg in beide parcoursen een paar springfouten.


Taarlo 20-5-2013

Vanacht om 1.30 uur heeft de merrie Luoma (Furore x Pastrocio) een heel mooi groot bruin hengstveulen gekregen van de hengst Karandasj. We hebben hem de naam Imagination gegeven. 


Coevorden 12-5-2013

Vandaag zijn we met Baloma en Wuloma naar het springconcours in Coevorden geweest. Baloma was het eerst aan de beurt in de klasse M. Het basisparcours legde ze foutloos af. En in de barage viel er een balk. Dit was goed voor de 7e plaats. In het tweede parcours bleed ze foutloos en daar behaalde ze de 5e plaats. Daarna was Wuloma aan de beurt in de klasse Z. Zij kreeg een springfout in het basisparcours. Bram van Es wist nog wel het Z springen te winnen met een ander paard Wamarantha. Daarna heeft Wuloma nog een rondje ZZ gesprongen. Hierin bleef ze wel foutloos in het basisparcours en kreeg ze een springfout in de barage.
 


Italie 5-5-2013
En vandaag is Zuloma (Karandasj x Furore) 7e geworden in de Strong Tour 1.45 op het Internationaal concours in Italie (CSI3* – San Giovanni in Marignano (ITA). Ze bleef in het basis parcours en in de barage foutloos.


Italie  2-5-2013

Zuloma (Karandasj x Furore) doet dit weekend mee aan een Internationaal concours in Italie (CSI3* – San Giovanni in Marignano (ITA) (02/05/2013 – 05/05/2013)) Zuloma wist met haar ruiter Roberto Previtali het eerste 1.40 parcours op 2-5-2013 te winnen. Dit is voor Zuloma de eerste overwinning op een internationaal concours.
Zuloma (Karandasj x Furore) doet dit weekend mee aan een Internationaal concours in Italie	(CSI3* - San Giovanni in Marignano (ITA) (02/05/2013 - 05/05/2013)) Zuloma wist met haar  ruiter Roberto Previtali het eerste 1.40 parcours op 2-5-2013 te winnen. Dit is voor Zuloma de eerste overwinning op een internationaal concours.


Beilen 28-4-2013
Na een beetje een lange pauze zijn we op 28-4-2013 weer met Baloma en Wuloma op concours geweest in Beilen. Baloma deed mee in de klasse M. In het 1e parcours had ze 1 balkje en in het 2e parcours gingen er 2 af. Daarna heeft Wuloma in de klasse Z gesprongen. Zij sprong in het bassisparcours foutloos rond en de barage kreeg ze een springfout. In het 2e parcours had Wuloma ook een springfout. We kunnen dus terug kijken op geslaagd start van het buitenseizoen.
 


Assen 5-1-2013

Emily heeft vandaag met Baloma en Uni Girl gestart in de B dressuur op de dressuurwedstrijd in Assen. Met beide paarden reed ze een nette proef. Met Baloma kreeg ze 175 en met Uni Girl 181 punten. Voor Uni Girl toch weer een winstpuntje erbij.


Beilen 27-12-2012
Vandaag heeft Emily Dokter met Baloma en Uni Girl meegedaan aan de dressuur wedstrijd van Indoor Hartje Drenthe in Beilen. Ze reed beide paarden in de B dressuur. Baloma moest ze het eerst rijden. En zij was op het voorterrein behoorlijk fris. Gelukkig kon Emily in de ring een hele nette proef neer zetten. Dit was goed voor 188 punten een een 6e prijs. Daarna was het de beurt aan Uni Girl. Voor haar was het de eerste keer weer nadat ze een een veulen had gekregen. Maar Uni GIrl was het nog niet verleerd en Emily had in die tussentijd veel bijgeleerd. Daardoor werd de score 191 punten en een 3e plaats.


Exloo 29-11-2012
Vandaag zijn we met Baloma en Wuloma naar het springconcours in Exloo geweest. Baloma ging eerst een rondje M springen, daarin had ze 1 springfout. Daarna heeft ze een rondje Z gesprongen. Dit deed ze foutloos en ook in de barage. Dit was goed voor de eerste plaats in de klasse Z. En voor Baloma leverden dit 2 winstpunten op. Daardoor heeft ze nu 6 winstpunten in het Z springen en kunnen we voor Baloma nu het sportpredikaat Springen aanvragen bij het KWPN. Wij als fokkers van Baloma, willen hier Bram van Es voor bedanken.
Wuloma heeft ook een heel netjes foutloos rondje in de Z gesprongen en daarna had ze 1 springfout in de klasse ZZ.


Manerbio Italië 25-11-2012
En ook dit weekend kregen we bericht van Roberto Previtali dat Zuloma (Karandasj x Luoma (Furore)) 3e is geworden in de Grand Prix van Manerbio. Alweer zo’n mooi bericht van één van onze fokprodukten.


Taarlo 24-11-2012
Vandaag heeft Unbeatable (Ulove des Charmes x Trimmy (Hinault)) onze stal verlaten. Hij
is verkocht aan Team Nijhof in Geesteren.


Scottsdal Arizona USA 18-11-2012
Afgelopen weekend kregen we bericht dat ons fokprodukt Zunique (Gentleman x Trimmy (Hinault)) de 3e plaats behaalde in de $20.000 Grand Prix in Scottsdale. Het was voor Zunique haar eerste Grand Prix parcours. Dit is voor ons als fokkers toch een heel mooi resultaat.


Bronneger 22-9-2012
Baloma en Wuloma zijn vandaag naar het springconcours in Bronneger geweest. Baloma heeft eerst M gesprongen, daarin had ze een balk. En daarna heeft ze nog een rondje Z gesprongen en ook daarin had ze een balk. Maar toch mooi weer een winstpunt erbij. Daarna moest Wuloma in de klasse Z. In het 1e parcours, wat binnen stond was Wuloma totaal niet bij de les. Dit was te zien aan het aantal fouten. Maar daarna in het 2e parcours wat buiten stond heeft ze zich weer goed hersteld. Daar sprong ze foutloos met een snelle tijd. En dit was goed voor de 2e plaats.


Emmen 18-9-2012
Vandaag zijn Baloma en Wuloma naar het springconcours in Emmen geweest. Baloma heeft eerste een rondje M gesprongen. Het parcour was direct op tijd. En Baloma sprong foutloos met een snelle tijd. Dit was goed voor de 2e prijs. Daarna heeft ze nog een rondje Z gesprongen. En ook daarin bleef ze foutloos met een snelle tijd. Dit was goed voor de 3e prijs. Daarna heeft Wuloma een rondje Z gesprongen. Ook zij bleef foutloos en was net wat sneller dan Baloma. Daardoor had Wuloma de 2e prijs.


Taarlo 17-9-2012
Op maandag 17-9-2012 heeft Eraloma onze stal verlaten. Zij is verkocht naar Noord Holland.
Zij zal daar voor de sport worden opgeleid. Wij hopen dat ze daar een mooi sportcarriere tegemoet gaat.


Rolde 9-9-2012
Vandaag hebben Baloma en Wuloma met Bram van Es meegedaan aan het Roldermarkt springcours. Baloma heeft eerst in de klasse M gesprongen. In het basis parcours bleef ze foutloos en in de barage kreeg ze een springfout. Daarna heeft Baloma een rondje Z gesprongen. Hierin kreeg ze één springfout. Daarmee heeft ze haar eerste winstpunt in de klasse Z behaald. Daarna was het de beurt aan Wuloma in de klasse Z. Ook zij bleef foutloos in het basisparcours. En in de barage kreeg zij ook een springfout.


Annen 8-9-2012
Emily met Baloma en Sarah met Cabot hebben meegedaan aan de dressuurwedstrijd in Annen. Emily moest als eerste starten, maar voor Baloma was het allemaal veel te druk tussen de bomen, met veel paarden en mensen die tussen de ringen moesten doorlopen en kinderen die met waperende papieren bij de ring langs renden. Baloma dacht dan ook een aantal keren ervandoor te moeten gaan. Maar Emily wist haar toch redelijk onder controle te houden en de proeven toch nog netjes af te maken. Daarna was Sarah aan de beurt met Cabot. Cabot had in de eerste proef ook nog een beetje last van de drukte. Maar in de tweede proef liet hij zich weer zien als een echt dressuurpaard. Daar waren de punten dan ook 198 en een eerste prijs. Voor Cabot en Sarah een mooie afsluiting van de B dressuur.


Assen 1-9-2012
Op de dressuurwedstrijd bij ons bijna naast de deur, heeft Emily Baloma gestart in de B dressuur. Baloma vond het wel heel spannend dat er steeds maar auto’s met trailers over de zandweg kwamen aanrijden. Daardoor werd ze wel een beetje druk. Maar Emily lukte het toch om 2 redelijke proeven neer te zetten. Het resultaat was 178 em 181 punten.


Noord-Sleen 29-8-2012
Emily is vandaag met Baloma naar de dressuurwedstrijd in Noord-Sleen geweest. Ze hebben daar 2 nette proeven gereden en deze werden beloond met 182 en 190 punten. In de 2e proef hadden ze nog een 3e prijs.


Haulerwijk 26-8-2012
Vandaag zijn Emily met Baloma en Sarah met Cabot naar het CH Haulerwijk geweest. Ze hebben allebei gestart in de B dressuur. Emily was het eerst aan de beurt en moest in de regen losrijden. Gelukkig werd het tijdens de de proef iets droger. En liep Baloma netjes haar proefjes. Ze kregen 177 en 187 punten en een 5e plaats. Daarna was Sarah aan de beurt. Cabot liet zich zien als een echt dressuurpaard en liep 2 nette proeven. Dit werd beloond met 189 en een 2e plaats en 198 en een 1e plaats.


Noord-Sleen 22-8-2012
Emily is vandaag met Baloma naar Noord-Sleen geweest. Ze hebben gestart in de klasse B dressuur. Ze reed twee nette proeven. En de jury was het ondeling ook met elkaar eens, want ze kregen voor beide proeven 187 punten. Dat zijn weer 2 winstpunten erbij.


Schoonloo 18-8-2012
Vandaag is Sarah Seidel met Cabot naar de dressuurwedstrijd in Schoonloo geweest. Ondanks het extreem warme weer ging de eerste proef heel netjes en werd beloond met 185 punten en een 7e plaats. In de 2e proef werd het allemaal wat onrustiger en dat was aan de punten te zien. Maar toch weer een winstpunt erbij.


Bronneger 4-8-2012
Gisteren zijn Emily met Baloma en Carola met Wuloma naar de dressuurwedstrijd in Bronneger geweest. Emily moest als eerste van start in de klasse B. Ze trof het niet, want op het losrijterrein waren ook de viertallen aan het losrijden en dat was dus heel druk. Met als gevolg dat Baloma ook steeds drukker werd. In de eerte proef was dat nog erg te merken, maar in de tweede werd ze weer wat onstpannender. Het resultaat was 170 en 181 punten. Weer een winstpunt erbij.
Daarna was Carola met Wuloma aan de beurt. Zij reden twee nette proeven en dit resulteerde in 188 en 184 punten. Ook weer twee winstpunten.


Westerbork 29-7-2012
Baloma moest vandaag weer naar Westerbork. Nu om met Bram te springen in de klasse M.
In het eerste parcours kreeg ze 2 springfouten. En in het tweede parcour bleef ze foutloos met een snelle tijd. Dit was goed voor de 2e plaats.


Westerbork 28-7-2012
Vandaag zijn Emily met Baloma en Carola met Wuloma naar de dressuurwedstrijd in Westerbork geweest. Emily reed vanmorgen met Baloma 2 nette proeven in de klasse B dressuur. Dit werd beloond met 185 en een 3e prijs in de eerste proef en 183 punten in de tweede proef. Vanmiddag was Carola aan de beurt met Wuloma in de klasse M1 dressuur.  Daar waren de juryleden het niet helemaal met elkaar eens. In de eerste proef kregen ze 190 punten en een 4e prijs en in de tweede proef 172 punten.


Taarlo 26-7-2012
Gisteravond heeft Uni Girl (Niveau x Pit 1) een heel mooi groot bruin hengstveulen gekregen van de hengst Zambesi. We hebben hem de naam Huckleberry gegeven.


Noord-Sleen 25-7-2012
Woensdagavond zijn we weer met Emily en Baloma naar Noord-Sleen geweest om weer te starten in de B dressuur. Emily en Baloma vormen steeds meer een combinatie. En dit was in het resultaat duidelijk te zien. In de eerste proef scoorden ze 190 punten en in de tweede proef 192 punten. Weer 2 winstpunten er bij.


Vries 22-7-2012
Emily met Baloma en Carola met Wuloma zijn vadaag naar de dressuurwedstrijd in Vries geweest. Emily moest het eerst starten in de B dressuur. Voor Emily was dit de eerste keer om alleen tussen bordjes te rijden. Wel erg spannend dus met de grote Baloma. In de eerste proef werd Baloma nog wat te sterk, maar in de tweede proef ging het heel netjes. Het resultaat was 169 en 186 punten. Dus weer een winstpunt erbij. Daarna was Carola aan de beurt in de klasse M1 dressuur. Wuloma was enige tijd uit de roulatie geweest door ziekte. En dit was nog maar de 4e keer dat Carola weer op Wuloma zat. Maar daar was weinig van te merken. In de eerste proef hadden ze 179 punten en in de tweede proef 192 punten en een 2e prijs. 


Noord-Sleen 18-7-2012
Vandaag heeft Emily Dokter voor het eerst Baloma uitgebracht in de B dressuur in Noord-Sleen. In de eerste proef wist Baloma nog niet dat ze in de dressuuring niet alleen maar mag galopperen, zoals in een springparcour. In de tweede proef had Emily Baloma al een stuk beter onder controle en zetten ze een nette proef neer. Dit werd beloond met 182 punten. Daardoor hebben ze gelijk in de eerste wedstrijd een winstpunt gehaald. Heel knap gedaan van Emily met de grote stoere sterke schimmel.


Zuidlaren 7-7-2012
Sarah is vandaag met Cabot naar Zuidlaren geweest om dresssuur te rijden in de klasse B. Samen hebben ze 2 hele nette proeven neergezet. In de eerste proef kregen ze 200 punten en in de tweede proef 199. Dit was goed voor een 4e en een 2e prijs.


Bronneger 5-7-2012
We zijn vandaag met Eraloma (Zacharov x Ahorn) naar de KWPN stamboek keuring in Bronneger geweest. Het vele trainingswerk wat Emily met Eraloma de afgelopen tijd heeft gedaan, werd beloond met het predikaat ster. Stal Mumota is dus weer een stermerrie rijker.


www.rmeertens.nl


Noord-Sleen 3-7-2012
Vanavond heeft Sarah Seidel met Cabot meegedaan aan de dressuurwedstrijd in Noord-Sleen. Ze hebben samen twee nette proeven neergezet. Alleen was het weer typisch een jury sport. Want in de eerste proef kreeg ze 191 punten en in de tweede proef 179 punten. In de eerste proef hadden ze nog een 2e prijs.


Taarlo 30-6-2012
Vanavond om plm. 23.40 uur heeft Mindy een heel mooi bruin hengstveulen gekregen van de hengst Canabis Z. Hij heeft de naam Halvario gekregen.


Schildwolde 30-6-2012
Vandaag zijn we sinds lange tijd weer eens met Cabot op pad geweest. Na een lange blessuretijd heeft Sarah Seidel Cabot voor het eerst op een buitenconcours in Schildwolde in de B dressuur gestart. Hoewel Cabot het wel allemaal spannend vond en het zelfs presteerde om zijn beide voorijzers af te trappen, lukte het Sarah om toch 2 redelijke proeven neer te zetten. Ze kregen 182 en 175 punten. Toch mooi weer een winstpunt. Alleen weer werk voor hoefsmid Kees Jan Dimmendaal.


Vries 23-6-2012
Wuloma heeft vandaag weer gedressuurd met Carola in de klasse M1. Dit was voor de tweede keer in deze klasse. Maar ook hier hebben ze geen moeite mee. De score was 194 en 193 punten. En dit was goed voor een 4e en een 2e prijs.


Zuidwolde 21-6-2012
Gisteren heeft Wuloma meegedaan aan het meerdaagse springconcours in Zuidwolde in de klasse Z. In het klassieke parcours bleef ze foutloos en ook in de barage. Dit was goed voor de 4e plaats. En in het tweede parcours bleef ze ook mooi foutloos. Daar had ze nog de 8e plaats.


Veenhuizen 3-6-2012
Vandaag is Carola Bruins met Wuloma naar Veenhuizen geweest, om daar voor de eerste keer in klasse M1 dressuur te starten. En dit was gelijk een goed begin van deze klasse, want in beide proeven werd een winstpunt gereden. Ze hadden 185 en 182 punten.


Smilde 31-5-2012
Carola Bruins en Wuloma zijn vanavond naar Smilde geweest om voor de laatste keer in de dresssuur klasse L2 te starten. En ondanks het hele slechte weer was het de moeite waard. 205 en 204 punten en 2 keer een 1e prijs is een mooie afsluiting van de klasse L2.


Eext 28-5-2012
Vandaag is Wuloma weer naar Eext geweest om weer te dressuren in de klasse L2. Deze keer was de jury van beide proeven het lang niet met elkaar eens. Terwijl voor ons er weining verschil zat in de proeven gaf de jury in de eerste proef 177 punten en de jury van de tweede proef 198 punten. Kun je weer duidelijk zien dat het een jury sport is. De 198 punten was nog goed voor een 6e plaats.


Oosterwolde 27-5-2012
OP 27-5-2012 zijn we met Baloma en Wuloma naar het concours in Oosterwolde geweest. Het eerste parcours stond zeer moeilijk opgesteld, daar kwamen dan ook maar zeer weinig mensen goed overheen Baloma in de M en Wuloma in de Z kregen daar dan ook een paar springfouten. In het 2e parcours kreeg Baloma in de klasse M 1 fout in de eerste fase. en Wuloma kreeg in de klasse Z een springfout in de tweede fase. Maar doordat dat Bram met Wuloma een zeer snelle tijd neerzette, was dit toch nog goed voor de 2e plaats. Voor Wuloma was dit na een lange blessure weer voor het in eerst in de klasse Z.


Eext 26-5-2012
Vandaag heeft Carola Bruins met Wuloma gestart in de L2 dressuur op het CH Eext. Je kunt zien dat het steeds meer een combinatie wordt die constant presteerd. Ze reed in beide proeven 192 punten en dit was goed voor een 6e en een 4e prijs.


Taarlo 23-5-2012
Vannacht om 01.25 uur heeft Trimmy een heel groot bruin hengstveulen gekregen van de hengst Ulove des Charmes. We hebben hem de naam Unbeatable gegeven. We hopen dat hij deze naam waar gaat maken.


Coevorden 20-5-2012
Wuloma en Baloma zijn vandaag naar het springconcours in Coevorden geweest. Wuloma heeft in de klasse M een heel mooi foutloos rondje gesprongen. Baloma was in het eerste parcours van de klasse M nog niet helemaal bij de les. Maar in het tweede parcours ging ze mooi foutloos rond, dat was goed voor de 7e plaats.


Oostwold 17-5-2012
Vandaag is Wuloma met haar nieuwe dressuuramazone Carola Bruins naar Oostwold geweest. Het was goed te zien dat ze al een aardige combinatie gaan vormen. In de L2 scoorden ze 191 en 190 punten. Dit was goed voor de 3e en de 2e prijs.


Havelte 13-5-2012
Vandaag zijn we met Baloma en Wuloma weer eens naar een springwedstrijd geweest in Havelte. Voor Wuloma was dit de eerste keer weer na een blessure van 5 maand. Ze heeft een heel lekker ontspannen en foutloos rondje in de klasse L geprongen. Daarna was het de beurt aan Baloma. Zij ging voor het eerst weer mee na een blessuretijd van een week of 6. Zij was wel heel erg fris op het voorterrein. Maar in de ring deed ze het heel goed in de klasse L. Zij wist de rubriek L groep 2 te winnen. Ze kreeg een mooie sponsordeken opgelegd met de prijsuitreiking. Het was dus een goed begin van het buitenseizoen.Noord-Sleen 6-5-2012
Vandaag heeft Emily met haar Uni Girl weer een keertje in de B dressuur gestart in Noord-Sleen. De eerste proef ging heel netjes en werd beloond met 187 punten. Dit was goed voor de 5e prijs. In de 2e proef zaten wat kleine slordigheden. En daardoor met 179 punten net geen winstpunt.


Taarlo 28-4-2012
Vanmorgen om 4.40 uur heeft Loloma een merrieveulen gekregen van de hengst Spartacus. Het is mooi lux donkerbruin veulen. Ze heeft de naam Holoma gekregen.


Vries 11-2-2012
Op zaterdagvond 11-2-2012 is Sarah Seidel met Cabot gestart in de B dressuur. Hoewel Cabot de dressuur in eerste niet zo heel serieus nam, is het Sarah in Vries toch gelukt om een nette proef neer te zetten. Dit werd beloond met 183 punten. De eerste winstpunt is dus binnen.


Taarlo 31-1-2012
Eindelijk toch een klein beetje gerechtigheid voor Raloma.

Raloma hebben we op 13-7-2010 verloren door een bevalling die niet goed is verlopen. En onze mening was altijd dat dit niet nodig was geweest, als de dierenarts Raloma op een betere manier had geholpen. Na veel problemen met de betrokken dierenarts, de heer H. Hadders van Dierenartsencombinatie Peize hebben we deze zaak aangeklaagd bij het Veterinair Tuchtcollege. Eindelijk hebben we de uitspraak van 26-1-2012 binnen gekregen. En onze klacht is gegrond verklaard. Voor ons is dit een klein beetje gerechtigheid voor ons en Raloma.


Beilen 8-1-2012

Vandaag zijn Baloma en Cabot naar Indoor Hartje Drenthe in Beilen geweest. Ze hebben in de klasse L gesprongen. In het 1e parcours was Baloma niet echt bij de les en vond Cabot de hele aankleding te eng. Dat resulteerde in een paar springfouten. En het 2e parcours ging het een stuk beter. Ze sprongen allebei een fouloos parcours en voor Baloma was dit goed voor de 2e prijs en voor Cabot een 9e prijs. Toch nog een goede afsluiting.


www.rmeertens.nl


Dalerveen 17/18-12-2011

Gisteren en vandaag zijn we naar het springconcours in Dalerveen geweest. Gisteren hebben Cabot en Baloma een rondje L gelopen. Cabot sprong in het basisparcours mooi foutloos rond en bleef ook in de barage nul. Dit was goed voor een 5e plaats. Baloma had in het basisparcours 1 springfout. Vandaag moest Baloma in de klasse M springen. In het basisparcours sprong ze  foutloos rond en ook in de barage bleef ze foutloos met een snelle tijd. Dit was goed voor de 3e plaats.


 Assen 30-11-2011
We zijn op woensdagmiddag 30-11-2011 met Cabot en Baloma naar de Sunrise Stables in Assen gweest. Daar werd voor het eerst een springwedstrijd georganiseerd. Cabot heeft eerst een rondje B gesprongen. Hij vond de hele omgeving wel heel spannend. Maar sprong toch zonder fouten rond. In deze klasse zagen we ook ons fokprodukt Clouseau (Lord Z x Luoma). Clouseau lijkt onder zijn amazone Maaike Koopmans een heel fijn springpaard te worden. Cabot heeft daarna nog een keer in de klasse L gesprongen, daarin kreeg hij 2 springfouten. Daarna was Baloma aan de beurt in de klasse L. Ze bleef foutloos en ook in de barage. Dit was goed voor een 9e plaats. Hierna heeft ze nog een rondje M gesprongen, maar hierin liep het niet goed. Dat resulteerde in een paar balken.

 
                     
www.rmeertens.nl


 Exloo 19-11-2011

Zaterdag 19-11-2011 zijn we met Cabot, Baloma en Wuloma naar het springconcours in Exloo geweest. Cabot was als eerst aan de beurt in klasse L. Hij deed dit heel netjes. Hij bleef in het basisparcours mooi foutloos. En dat bleef hij in de barage ook met een zeer snelle tijd. Dit was goed voor de 2e plaats. Daarna was Baloma aan de beurt in klasse M. Zij had niet altijd de aandacht goed bij het werk. En dat resulteerde in een paar springfouten. Als laatste kwam Wuloma in de klasse Z in de baan. Zij sprong heel mooi foutloos rond en met een mooie foutloze barage was dit goed voor de 4e plaats.


Dalerveen 13-11-2011
We zijn vandaag met Baloma en Wuloma naar het springconcours in Dalerveen geweest. Beide dames vonden in het klassieke parcours van de klasse M en Z de lijntjes wat te lastig. En daardoor kregen ze allebei wat springfouten. In het 2e parcours waren beide dames foutloos. Dat resulteerde voor Baloma in een 5e prijs in de klasse M en voor Wuloma een 4e prijs in de klasse Z.


Veeningen 11/12-11-2011
We zijn 11-11-2011 met Cabot naar het springconcours in Veeningen geweest. Cabot heeft eerst een rondje BB gesprongen. Hierin had hij een springfout. Daarna heeft hij nog een rondje B gesprongen. Dit deed hij heel netjes foutloos. Op 12-11-2011 is Cabot samen met zijn halfzus Baloma weer naar Veeningen geweest. Cabot heeft een rondje in de klasse L gesprongen. Hij ging weer heel mooi foutloos rond en ik de barage kreeg hij een fout op de laatste hindernis. Daarna was hetde beurt aan Baloma. Zij heeft ook een rondje L gesprongen. Zij deed dit ook netjes foutloos en ook in de barage bleef ze foutloos. Dit was goed voor een 4e plaats. Daarna heeft Baloma nog een rondje M gesprongen. Ook hierin bleeft ze foutloos in het klassieke parcours en de barage. En dit was goed voor de 3e plaats.


 Zeijen 6-11-2011
Vandaag heeft Emily Dokter met Uni Girl in Zeijen haar derde dressuurwedstrijd gereden. Ze deed dit heel netjes en het werd beloond met 188 punten en een 3e prijs. Dit is nu al haar 2e winstpunt in de B dressuur.


www.rmeertens.nl


Manerbio, Italie 20/23-10-2011
Tijden het CSI*** concours in het Italiaanse Manerbio heeft Zuloma haar internationale debuut gemaakt. Ze heeft daar meegedaan aan de rubrieken voor 7 jarige springpaarden. Ze heeft alle 3 parcoursen foutloos gesprongen en was twee keer 6e en de laatste dag was ze 4e. Dit is toch een heel mooi internationaal begin.


Winschoten 8/9-10-2011
We zijn op 8-10-2011 met Baloma naar Winschoten geweest. Ze heeft in de klasse L gesprongen. Ze deed dit heel netjes foutloos en ook in de barage bleef ze foutloos. Dit was goed voor de 5e plaats. Op 9-10-2011 zijn we met Baloma en Wuloma naar Winschoten geweest. Eerst moest Wuloma een rondje in de Z en daarna in de klasse ZZ. In beide parcoursen had ze de uitsprong van de driesprong er af. Daarna moest Baloma nog een rondje In de klasse M. Daar had ze niet zo veel zin in. Ze was totaal niet bij de les en gooide er dan ook een paar palen vanaf. Volgende keer maar weer beter.
 


 

Exloo 1-10-2011

We zijn op 1-10-2011 naar het sprinconcours in Exloo geweest met Baloma en Wuloma. Baloma sprong eerst een heel net foutloos rondje in de klasse L en daar ook nog een net rondje in de klasse M, maar daarin viel helaas van de laatste hindernis een balk. Daarna heeft Wuloma ook heel netjes een rondje in de klasse Z gesprongen, maar ook bij haar viel er een balk van de laatste hindernis.

www.rmeerten.nl


 Bronneger 24-9-2011

 Op 24-9-2011 zijn we met Baloma en Wuloma naar het springconcours in Bronneger geweest. Baloma sprong 2 fijne rondje in de klasse M. Hierbij had ze in beide parcoursen een springfout. Wuloma had in het eerste rondje in het Z springen een springfout en in het tweede parcours was ze foutloos en in de barage 2 spingfouten. Aangezien verder niemand in de klasse Z en ZZ het tweede parcours foutloos wist af te leggen, was de 1e prijs voor Wuloma.


Tortona, Italie 16/18-9-2011
Zuloma is in Italie voor het eerst op concours geweest met haar nieuwe ruiter Roberto Previtali. Zuloma heeft gelijk haar kwaliteiten laten zien tijdens het concours in Tortona. Ze had de eerste dag één springfout in het 1.30, de tweede dag was ze foutloos en wist ze de 1.30 rubriek te winnen. En de derde dag was ze weer foutloos in het 1.30 en een 2e plaats. Wij zijn erg blij dat Zuloma in Italie ook zo goed presteerd.


Assen 3-9-2011
Lyan is op 3-9-2011 in Assen voor het eerst gestart in de klasse L1 dressuur met Wuloma . Zij deed dit zeer succesvol. In de 1e proef had ze 188 punten en een 4e prijs en in de 2e proef 191 punten en een 2e prijs. Tevens deed de halfbroer van Wuloma, Vengaboy ook ook mee in de B dressuur. Vengaboy was ook zeer succesvol. Hij had 202 en 190 punten met een 1e en een 2e prijs. De fokprodukten van Stal Mumota kunnen dus ook goed meekomen in de dressuurring.
 
 
                www.rmeertens.nl                                                                                                                                


  Noord-Sleen 31-8-2011
Vandaag heeft Lyan weer met Wuloma dressuur gereden in Noord-Sleen. Zij reed voor de laatste keer in de klasse B dressuur. En deze klasse heeft zij dan ook zeer goed afgesloten. In de eerste proef had ze 196 punten en dit was goed voor de 1e plaats. In de tweede proef had ze 189 punten.

www.rmeertens.nl


 Noord-Sleen 17-8-2011
Wuloma heeft vandaag dressuur gelopen in Noord-Sleen. Lyan heeft haar gestart in de klasse B dressuur. In de eerste proef hadden ze 194 punten met een 1e prijs en in de tweede proef 189 punten met een 3e prijs. Lyan heeft met Wuloma nu 11 winstpunten in de B dressuur. Daarmee is ze dus start gerechtigd in de L1.

www.rmeertens.nl


Taarlo 14-8-2011
Vandaag heeft onze topper Zuloma onze stal verlaten. Zij is verkocht naar Italie en zal daar verder worden opgeleid voor het internationale werk. Wij hopen dat ze het daar net zo goed zal gaan doen als bij ons en dat we nog veel van haar zullen horen.
 


 Masterspringen Zweeloo 14-8-2011
Wuloma heeft vandaag meegedaan aan het Masterspringen in Zweeloo. Helaas kreeg ze in de 2e ronde een balk.
 


 Regio Kampioenschappen Drenthe 12-8-2011
De Regio Kampioenschappen Drenthe worden verreden van 11 t/m 13 augustus in De Wijk. Door het slechte weer was besloten om het kampioenschap van de klassen M, Z en ZZ over 1 parcours te verrijden. Baloma deed mee in de klassen M springen. Ze liep een heel mooi foutloos basisparcours. Helaas was ze net iets te langzaam en kreef 1 tijdfout. Dit was nog goed voor de 17e prijs. Wuloma heeft in de klasse ZZ gesprongen. Hier in kreeg ze 2 springfouten.
 


 Bronneger 7-8-2011
We zijn vandaag met 3 paarden naar CH Bronneger geweest. Baloma moest als eerste in de klasse M springen. Zij sprong een heel mooi foutloos basisparcours en ook een foutloze barage. Dit was goed voor een 7e plaats. In het tweede parcours kreeg ze een springfout. Toen was Zuloma aan de beurt in de klasse Z springen. Zij sprong ook een heel mooi foutloos basisparcours, met ook een hele snele foutloze barage. Dit was goed voor de 1e plaats. Het tweede parcours sprong ze ook heel netjes foutloos rond. Daarna heeft Wuloma gesprongen in de klasse Z. Ook zij sprong een heel mooi foutloos basisparcours, in de barage kreeg ze jammer genoeg een springfout. Daarna heeft Wuloma nog een rondje in het ZZ gesprongen. Daarin sprong ze ook mooi foutloos door het basisparcours en in de barage ging bij de laatste hinderenis een blok uit de muur.
 
 
 


Noord-Sleen 3-8-2011
Vandaag zijn we met Lyan naar Noord-Sleen geweest. Het was er zeer warm en er moest ook nog binnen losgereden worden. Ondanks de hitte wist Lyan 4 nette proeven in de B dressuur met Zuloma en Wuloma neer te zetten. Met Zuloma had ze in de eerste proef 191 punten en een 2e plaats en in de tweede proef 175. Met Wuloma had ze in de eerste proef 180 punten en in de tweede proef 189 met een 1e plaats.
 


Oostwold 28-7-2011

Donderdag 28-7-2011 zijn we met Lyan naar Oostwold geweest. Ze heeft daar Wuloma en Zuloma uitgebracht in de B dressuur. En dat Lyan de smaak te pakken heeft van winstpunten rijden en prijzen halen, was duidelijk te zien. Ze reed met beide paarden 2 zeer nette proeven. Het resultaat was met Zuloma in de 1e proef 199 punten met een 3e prijs en in de 2e proef 193 punten met een 2e prijs. Het resultaat met Wuloma was in de 1e proef 205 met een 1e prijs en in de 2e proef 193 met een 3e prijs. Dit waren met elk paard weer 3 winstpunten.
  


 Tolbert 27-7-2011

Op woensdag 27-7-2011 zijn met Gilmore Girl (Zambesi x Niveau) naar de jonge veulenkeuring in Tolbert geweest. Gilmore Girl liet zich heel goed zien voor de jury. Daardoor gingen met een 1e premie weer naar huis.


 De Wolden 23-7-2011

In de Wolden werden vandaag de finales van de Eurohill Cup verreden. Zuloma heeft meegedaann in de Z finale. Er stond een zeer zwaar en moeilijk parcours. Zuloma kreeg in het basisparcours 1 springfout. Daarmee won ze nog de 5e prijs. Wuloma heeft meegedaan aan de ZZ finale. Hierin kreeg ze een paar springfouten.
 


 Noord-Sleen 20-7-2011

Vandaag zijn we met onze dressuuramazone Lyan Offereins naar een dressuurwedstrijd in Noord-Sleen geweest. Zij heeft daar Zuloma en Wuloma uitgebracht in de B dressuur. Dit was voor haar de 2e wedstrijd met deze paarden. Ze had met Zuloma in de 1e proef 191 punten met een 2e prijs en in de 2e proef 205 punten met een 1e prijs. Met Wuloma had ze 199 in de 1e proef met een 1e prijs en in de 2e proef 194 met een 3e prijs. Aan dit resultaat is te zien dat al haar trainingswerk haar geen windeiereren hebben gelegd.
 


 
Echten 9-7-2011
Vandaag zijn we met 4 paarden naar het Middenveldconcours in Echten geweest. Cabot ging als eerste van start in de klasse B. Hierin kreeg hij een paar springfouten. Daarna heeft hij een rondje L gelopen. Daar begon de vermoeidheid hem parten te spelen en daardoor kreeg hij een paar palen. Daarna was Baloma aan de beurt. Zij heeft eerst een rondje L gelopen. Hierin kreeg zij 2 springfouten en daarna heeft ze foutloos een rondje M gesprongen. In de barage kreeg ze een springfout, maar dit was toch goed voor een 4e plaats. Zuloma heeft foutloos in de Z gesprongen en in de barage had ze een springfout. Dit was goed voor de 4e plaats. En het 2e parcours wist ze te winnen. Wuloma sprong ook een foutloos Z parcours en kreeg ook een springfout in de barage. Maar door de snelle tijd was dit goed voor de 3e plaats. In het 2e parcours had ze een springfout.
 
 


Hoogersmilde 3-7-2011

Vandaag zijn we met Cabot en Baloma naar een springwedstrijd in Hoogersmilde geweest. Cabot was voor de 2e keer mee op concours. Hij heeft eerst een rondje BB gedaan. Dit deed hij heel netjes. Hij sprong foutloos rond. En dat was nog goed voor de 2e prijs. Onderweg had hij wel een ijzer verloren. Maar gelukkig was Hoefsmederij Dimmendaal aanwezig om er super snel weer een nieuwe onder te maken. Daarna heeft hij een rondje B gesprongen. Hierin kreeg hij 1 springfout. Hij heeft vandaag weer een hele boel geleerd. Daarna heeft Baloma een rondje in de L gesprongen. Hierin kreeg ze 1 springfout.